Blog

Načrtovanje poročnega dne med korono

Preberi
  • Kategorija

    dan najlepših sanj
  • Datum

    26. LIS 2021.

»Po koronski čas« … ali bo sploh kdaj prišel, je mogoče to samo vmesna postaja pred novim izbruhom – vsem že tako zelo poznane Korona groze?

Odgovora na to dandanes verjetno nihče ne pozna. Vse so samo ugibanja in predvidevanja na podlagi minulega časa ter obnašanja tega nemarnega virusa, ki nam je vsem življenja obrnil na glavo.

Vendar vsak dan enako tečejo sekunde, minute, ure, dnevi, ki se prelijejo v leta in ta tako naprej v desetletja. Vse to vedoč, si moramo življenje urediti tako, da nam dnevi minevajo kar se da neokrnjeno, brez velikih posledic za našo prihodnost.

Načrtovanje porok se zadnji dve leti zdi, kot največja drama! Poleg vsemogočih preizkušenj in izzivov, se mlademu paru v vsej svoji mogočni luči postavlja na pot Velekorona in z njo povezane težave: koliko ljudi povabiti, kako poskrbeti za zaščito, kje najti prostor, ki bi lahko omogočal vse potrebno (razdalja, itd),… težave so res alarmantne.

Mnogi so se v preteklih letih raje vdali nemoči in preprosto preložili ta najlepši in najpomembnejši dogodek življenja, se mu mogoče celo odpovedali. Drugi so nasprotno kljubovali vsemu, malce prezrli kako pravilo in vseeno nekako našli srednjo pot, da so lahko nadeli krono svoji dvojini.

Kako pa je s tem danes? Ko se že zdi, da se vse počasi umirja?  Ko se začne govori, da smo »že zeleni«? Nato pa spet začnejo z objavljanjem enormnega porasta okuženih in smo spet na začetku!

Kdaj izbrati prvi termin, da bo šlo »vse skoz«?

Čeprav se zdi, da bo naslednje poletje poročnim parom bolj naklonjeno, negotovost ostaja. Ne vemo kako bo naslednji mesec, kaj šele kaj bo čez pol leta. 

Naj pa skozi svoje izkušnje na tem področju zagotovim, da se soustvarjalci poročnih zgodb srečujemo s podobnimi vprašanji. Vsi smo postali sigurnejši, s tem odprti za morebitne prilagoditve.

Zato predlagam vsem, ki si želite v letu  2022 izpeljati Vajin dan, da ni skrbi, le malce je treba biti prilagodlivejši in se pač prepustiti. V kolikor se tik pred zdajci izkaže, da se Vajin dan ne bo zgodil in ga ne želita izpeljati v drugačni obliki, verjamem, da bomo vsi ustvarjalci to razumeli in vajin termin zamaknili. Kar se tiče povabljenih, je pa ravno tako praksa, da tudi oni čakajo na pravi trenutek in vedo, da se lahko datum Vajinega dne prestavi na kasneje. Bodo zagotovo razumeli.

Pa če situacijo lahko pogledamo z drugega zornega kota: prav vse to pričakovanje in vznemirjenje lahko Vajinemu poročnemu dnevu doda še dodaten priokus težko pričakovanega, tako kot vse stvari, ki si jih težko prislužimo in izborimo.

Zato glavo pokonci, skočite z roko v roki v skupno avanturo, o kater boste še dolgo pripovedovali svojim otrokom.

Iz tega pridemo ven vsi skupaj močnejši, modrejši , polni optimizma in novih pričakovanj.