Blog

11 POROČNIH TRENDOV ZA LETO 2022

Preberi
  • Kategorija

    blog
  • Datum

    18. JAN. 2022

NAPOVEDUJE SE NEPOZABNA POROČNA SEZONA!

Kljub temu, da je bila lansko leto sezona porok nad pričakovanji, pa se je vseeno kar nekaj poročnih parov odločilo, da bo prestavilo njun dan najlepših sanj in si ne bo belilo glave s koronskimi zahtevami in ukrepi. Termini za letošnje poroke se pri vseh ponudnikih letos zelo hitro polnijo.  Ali bi lahko rekli, da za covidom pride cupid?

Se bosta tudi vidva kmalu poročila in ne vesta za kakšno dekoracijo bi se odločila? Našo strast, poslanstvo in izkušnje smo zbrali na kup in za vaju pripravili nekaj aktualnih poročnih trendov, ki nas bodo spremljali v letu 2022. Sta pripravljena za dozo inspiracij?

1. CVETJE LETOŠNJE POROČNE SEZONE

Letos bo še več kombinacije suhega in svežega cvetja v poročnih šopkih. Od svežega cvetja ne bo manjkalo potonik, vrtnic, dalij in nageljnov, ki so že lansko leto krasili poročne šopke in aranžmaje. Za piko na i, pridih svežine in igrivost pa bodo letos poskrbele tudi malo drugačne cvetlice – orhideje, teloh in anemone.

Kaj pa zelenje? Trend  z nepravilnimi, razvejanimi oblikami se nadaljuje in prav tako mešano zelenje. Nič več samo ene sorte eucaliptusa, poročni šopki so veliko bolj kompleksni in polni, to pomeni, da jim ne manjka kombinacije zelenja od eucaliptusa do oljke … 

2. BARVE LETOŠNJE POROČNE SEZONE

Barvna paleta poročnih dekoracij, bo vedno odvisna od osebne izbire. Toda veliko poročnih parov navdih jemlje iz trenutno aktualnih barv. Še vedno nas iz leta 2021 spremljajo zemeljski toni, vendar se je zemeljskim tonom pridružila tudi terakota, rjavo oranžna in medeno rumena.

Prav tako se trend nagiba na stran pastelnih, nežnih in umirjenih barv. Kakšen stil pa je bolj primeren za vaju? Kakšno barvno paleto sta si zamislila? Pri nas smo tukaj za vas in se prilagodimo vsaki vaši želji, saj vemo, da je izbira cvetja sestavni del vajinega posebnega dne.

Mogoče nekaj idej, v kakšno barvno paleto se lahko usmerita: 

Kreativna barvna paleta – zadnje leto je bilo res zamorjeno in verjetno smo že vsi siti teh negativnih informacij, ki nas oblegajo iz vseh strani. Zakaj si ne bi za vajin poročni dan izbrala igrivo in kreativno barvno paleto. Dovolita si biti drzna in si ustvarita svojo barvno pravljico. Saj vesta – svet je lepši v barvah!

Romantične in umirjene pastelne barve – Si bolj nežna in umirjena? So ti všeč pastelne barve? Brez skrbi, letos so pastelni odtenki priljubljeni bolj kot kadarkoli. Nam osebno najljubše cvetje za kreiranje šopkov pastelnih barv so vrtnice in potonike v kombinacijami s suhim cvetjem.

Elegantna enobarvna  poezija – si želite, da bi bila vaša barvna paleta enobarvna? Tudi to je odlična izbira. Samo iz ene barve lahko dobimo številne barvne odtenke in naredimo čudovite kontraste v cvetličnih aranžmajih. Obožujemo preprostost enobarvnosti  in tudi v tem smo lahko zelo ustvarjalni in z različnimi odtenki in teksturami cvetja ustvarimo poročno pravljico.

3. KOMBINACIJE TEKSTUR IN BARV

Si želiš biti malo drugačna? Prepusti se teksturam. Trenutno je velika atrakcija suho cvetje in poročni šopki, ki so kombinacija mešanega ter posušenega cvetja so enostavno božanski!

4. NEPRAVILNE OBLIKE IN IGRA CVETOV

Stopimo izven cone udobja in klasike in se prepustimo igrivosti narave. Vedno bolj so aktualni aranžmaji »brez pravil«! Zakaj bi moralo biti vedno vse v enaki liniji, vse »poštirkano«? Pustimo, da cvetje diha, pleše in odigra svojo vlogo.

5. POROČNI ŠOPKI LETOŠNJE POROČNE SEZONE

Letos bo igra oblik, stilov in barv. Komaj čakam! Znano je, da bo letos leto dveh drugačnih stilov:

Pomanjšani a polni šopki – Se sprašuješ kakšno velikost poročnega šopka bi imela? Morda boš presenečena, ampak večje ni nujno najboljše. Letos bodo aktualni malenkost manjši šopki v katerih pa ne bo manjkalo kombinacije različnih sort cvetja. Bo pa letos stil razvejanih šopkov malenkost drugačen. Lansko leto so bili aktualni boemski šopki, letos jih bodo zamenjali prefinjeni in lahkotni šopki.

Elegantni, padajoč oziroma kaskadni šopek - spet se vrača kaskadni šopek. Ta stil šopka je bil velika atrakcija v 80. letih, ko ga je izbrala celo kraljica Diana za svojo poroko s princem Charlesom. S tem kaskadnim stilom so se vrnile orhideje, klematis in jasmih. Letos bodo kreacije čudovite.

6. CVETJE V LASEH JA ALI NE?

Letos bo odgovor ja, ja in ja! Letos ne bo manjkalo cvetja v laseh. Vedno več nevestic se odloča, da bo namesto lasnic s kamenčki imela lasnico s cvetjem ali pa naglavni venček. Zakaj? Ali je sploh vredno izgubljati besede? Cvetje v laseh sploh na fotografijah nevesto naredi še bolj pravljično in sanjsko.

7. CVETJE NA STENAH IN TLEH

Verjetno ste že videli viseče cvetlične oblake, ki visijo iz stropov in miz. Letos se bodo cvetlične dekoracije razširile tudi na tla. Poleg cvetja, ki bo visel iz stropov bodo aktualne tudi cvetlične dekoracije na tleh.

8. PREHODI OBDANI S CVETJEM

Ste tudi vi zaljubljeni v naravo? Vnesite naravo tudi v vajin poročni dan. In brez skrbi,  tudi če se poročite v dvorani, ste lahko obdani s cvetjem. Ovijte sebe in goste v barve in arome naravnega sveta. Poleg čudovite atmosfere pa dobite tudi neverjetne fotografije.

9. CVETLIČNI PORTALI

Portali bodo tudi letos središče številnih poročnih fotografij.  Ni pa nujno, da je lok  okrogel, lahko je šestkotnik, lahko je iluzija lokov, ki sta ukrivljena in se skoraj dotikata, lahko sta dva cvetlična aranžmaja, ki visita iz stropa - tukaj smo cvetličarji lahko res ustvarjalni in se približamo vajini želji. 

10. OSUPLJIVE NAMIZNE DEKORACIJE

Bolj kot kadarkoli prej se v središče poročnega druženja vzpenjajo namizne dekoracije. Naj bo poroka intimna ali naj bo povabljenih veliko gosto, je poudarek na izvirnem in ustvarjalno oblikovani namizni dekoraciji. Namizne dekoracije lahko vključujejo sadje, les, knjige, sveče … Poudarek se daje tudi na namizne pogrinjke, namizne kartice, menije … Je pa pomembno, da pri namiznih dekoracijah vedno razmišljamo tudi o tem, da se bodo gostje lahko pogovarjali. Torej naj bodo nizke, ali zelo visoke.

11. DARILA ZA SVATE V OBLIKI CVETJA

To je eden mojih najljubših trendov, ki nas spremlja že od leta 2020. Mi vedno bolj spodbujamo to, da v poročnem dekorju uporabite različne cvetlične dekoracije, ki jih lahko na koncu vajinega dne podarite vsem svatom. Sploh pri tistih intimnih poroka taka darilca pustijo edinstven pečat.

Torej ne bojta se biti drugačna - drugačno je aktualno! Sta ujeta med dvema različnima stiloma? Sta vama všeč boemski stil in sodobno elegantni stil? Brez skrbi, to je vajin dan, vajina poroka in s tem vajina zgodba. Elegantne in glamurozne aranžmaje lahko dopolnite z naravnimi listji ali pa suhim cvetjem. V  floristiki ni pravil, je samo ustvarjalnost! Dobro je biti drugačen in sprostiti svojo ustvarjalno žilico.

Pri nas spodbujamo ustvarjalnost poročnih parov. Imate svoje ideje o poročnem cvetju? Odlično! Ustvarjalno razmišljanje poročnih parov je vedno dobrodošlo. Mnogi pari zaupajo svojim instinktom in se ne omejujejo s fotografijami na Pinterestu. Ne vesta kako bi uresničila svoje ideje? Naj vaju ne skrbi, z veseljem vama bomo pomagali in vama svetovali, da bo vajin dan res vajin! 

Sedaj pa h glavnemu vprašanju, ki vsako leto muči poročne pare. Koliko morava odšteti za poročno cvetje? Splošno pravilo je, da pari porabijo približno 10 % svojega poročnega proračuna za rože. Zaupajte nam vaš znesek, ki ste ga namenili za cvetje in skupaj se bomo približali s cvetličnimi kreacijami in zagotovili, da bodo cvetlični aranžmaji v vsakem primeru inovativni in domiselni.

Mi smo tukaj, da prisluhnemo vajini želji in skreiramo vajin dan najlepših sanj. Za pomoč in več informacij smo vam na voljo na 070 817 845 ali pa na info@zvoncek-s.com. 

Prav tako si lahko termin srečanja rezervirata TUKAJ

Se že veselimo, da bomo skupaj z vama skreirali unikaten in edinstven poročni dan.